Blog post

Jeronimo in stemmencast Asterix & Obelix

Posted by on juli 12, 2012 in Blog posts, News  


Hierbij het persbericht van filmmaatschappij Cinéart:

Stemmencast Asterix & Obelix breidt zich uit met Dean Saunders en Jeronimo 


Zanger Dean Saunders en multi-talent Jeronimo zijn toegevoegd aan de stemmencast van de bioscoopfilm Asterix & Obelix bij de Britten (3D). Jeronimo spreekt de stem in van Hippix, het ijdele neefje van Heroix. Dean Saunders voorziet de Britse Megacursus van een Nederlandse stem. Het is voor hen beiden de eerste keer dat ze een stem inspreken voor een film. Eerder werd bekend gemaakt dat Patrick Martens en Youp van ’ t Hek de stemmen van Asterix en Obelix inspreken. Asterix & Obelix bij de Britten is de eerste film van de bekende striphelden in 3D. De film is vanaf 17 oktober 2012 in de bioscoop te zien.

Jeronimo is bekend geworden als zanger, maar heeft zich inmiddels bewezen als een waar multi-talent. Zijn eerste acteerervaring deed hij op in de speelfilm Timboektoe, daarnaast presenteert hij ook. Jeronimo over zijn eerste stemrol: “Het lijkt me een bijzondere ervaring om een stem in te spreken voor zo’n grote bioscoopfilm en samen te werken met zulke professionals. Anders dan bij acteren ziet het publiek je niet, maar horen ze je wel. Ik denk dat je je daardoor echt helemaal kunt geven.”   

De in Engeland geboren Dean Saunders won in 2011 Popstars. Kort daarna volgde zijn eerste nummer 1 hit en komt zijn muzikale carrière in een stroomversnelling.

Dean over de inspreken van een film:  “Ik vind het echt te gek dat ik naast zingen nu ook een filmstem mag inspreken. Voor mij is dit een geweldige kans om in een andere discipline toch mijn stem te gebruiken. Het is natuurlijk helemaal leuk dat dit ook nog eens een Engels figuur is. Ik hoop in de toekomst mijn horizon te kunnen verbreden met soortgelijke activiteiten.” 

Synopsis

Julius Caesar is geland in Groot-Brittannië. Ondanks een moedige strijd, zijn de Britten kansloos tegen zijn beruchte Romeinse leger. De Koningin van Engeland stuurt haar belangrijkste officier Flegmatix naar Gallië om hulp te vragen. Ondertussen hebben Asterix en Obelix hele andere zorgen. Zij moeten een echte man maken van Hippix, het lastige neefje Heroix.

 

Als Flegmatix de problemen in zijn Koninkrijk voorlegt aan de Galliërs, geven ze hem een ketel met hun beroemde toverdrank. Samen met Asterix, Obelix en Hippix keert hij terug naar Engeland. Daar wordt Hippix op slag verliefd op Ophelia, de mooie verloofde van Flexmatix en valt Obelix als een blok voor haar gouvernante. Helemaal afgeleid van hun missie, raken ze de kostbare toverdrank kwijt en wordt Hippix ontvoerd door het Romeinse leger. Kunnen onze helden het Britse koninkrijk nog van de ondergang redden?

 

Asterix & Obelix bij de Britten (3D) wordt in Nederland uitgebracht door Cinéart. De film is vanaf 17 oktober 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien. 

 

– EINDE PERSBERICHT –
www.asterix3d.nl