Blog post

Jeronimo naar VIP premiere War Child Musical in Tilburg

Posted by on juni 9, 2012 in Blog posts, Blogs  

Jeronimo naar VIP premiere War Child Musical in Tilburg

Onlangs was Jeronimo te gast bij het Tv programma Nick Battle, daarin won hij een geldbedrag dat hij aan een goed doel van zijn keuze mocht schenken. Zonder daar over te moeten nadenken koos hij onmiddellijk voor ‘War Child’. Jeronimo zegt hierover: ‘Als kind van 10 woonde ik een tijdje met mijn moeder in Sri Lanka waar zij een tehuis voor gehandicapte kinderen runde, ik zag dus al heel jong hoe hoog de nood in bepaalde gebieden is en hoe moeilijk kinderen het daar hebben. De keuze voor ‘War Child’ heb ik  dus ook heel bewust gemaakt want ik vind het fantastisch hoe zij werken’.

Toen ‘War Child’ over dit initiatief van Jeronimo hoorde besloot de organisatie om hem uit te nodigen om samen met Marco Borsato, Albert Verlinde en Talisia op 12 Juni a.s.naar de opvoering van de War Child schoolmusical ‘Voor kids gaat de zon op’ in de basisschool Klinkers in Tilburg te gaan.
De basisschool won een compleet gepimpte première met rode loper, limosine, fotomoment en natuurlijk VIP’s! 
 
Alle scholen die hun repetitie van een van de musicalliedjes op youtube hebben gezet maakten kans op het fantastische prijzenpakket. Op een speciaal YouTube kanaal (www.youtube.com/warchildmusical) zijn alle inzendingen te zien. Basisschool Klinkers in Tilburg zond ook een filmpje in en heeft nu de speciale première gewonnen. Waar deze school normaal gesproken zelf de musical schrijft is er dit jaar op aandringen van de leerlingen gekozen voor de War Child musical! De kinderen zullen het stuk een aantal keren opvoeren en ook organiseren ze acties om geld op te halen voor War Child. 
Een musical is een geweldig middel om kinderen bewust te maken van wat er met
leeftijdsgenootjes gebeurt als ze opgroeien in oorlog. De kracht van muziek is enorm, dat merkt War Child al jaren in haar werk met oorlogskinderen. Muziek is een taal die iedereen aanspreekt. Met deze musical worden kinderen op een speelse en creatieve manier bewust gemaakt van het thema ‘kinderen in oorlogsgebieden’. Dankzij de bijdragen van vele sponsoren en vrijwilligers is de musical volledig gesponsord gerealiseerd en gratis beschikbaar voor scholen.
War Child
War Child is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen. Met een creatieve aanpak biedt de organisatie psychosociale hulpverlening, onderwijs en bescherming aan kinderen in (voormalige) conflictgebieden. Muziek, theater, sport en spel, en ICT en media spelen daarbij een belangrijke rol. War Child is actief in 12 landen wereldwijd en werkt samen met tientallen lokale partnerorganisaties: www.warchild.nl